Virtuális asszisztens, seo szövegírás, keresőoptimalizálás, tartalomkészítés
Virtuális asszisztens, seo szövegírás, keresőoptimalizálás, tartalomkészítés

A virtuális asszisztens feladatai

íróasztal és virtuális asszisztens feladataira vonatkozó szöveg

Melyek a virtuális asszisztens feladatai, és miért éri meg ma egy vállalkozónak virtuális asszisztenssel együttműködni?

Külföldön már sok vállalkozó ért el sikereket távasszisztenssel való együttműködéssel. Nálunk pár éve jelent meg ez a lehetőség, és mostanában kezd igazán felfutni. Bebizonyosodott tehát, hogy tényleg hatékony segítség annak, aki egy emberként próbál nagy munkateherrel megküzdeni.

Az asszisztens időt nyer ügyfelének

Ha egy vállalkozó sikeres akar lenni, akkor keményen kell dolgoznia. Ha egyedül próbál mindent intézni, akkor sokszor alig marad ideje a családra, feltöltődésre és a cég fejlesztésére.

Így pedig nem lehet hatékonyan dolgozni, csökkenhet a bevétel, lelkileg is kimerülhet az ember. Ilyenkor talán azt kívánja, hogy jó lenne valami, amivel meg lehetne hosszabbítani a napot.

A jó hír az, hogy létezik ilyen: virtuális asszisztens a neve, más néven online vállalkozástámogató.

Munkája azt a célt szolgálja, hogy az ügyfelét tehermentesítse.

Hogyan tehermentesíti partnerét egy virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztens adminisztratív és egyéb terhek átvállalásával segíti partnerét, hogy annak több ideje legyen az emberi kapcsolatokra és valós fejlesztéseket végezni a cégen belül.

Egy online asszisztens feladatai közé tartozhat például:

  • a webshopba való termékfeltöltés,
  • számlázás,
  • emailek kezelése,
  • nyilvántartások és statisztikák készítése,
  • szöveg gépelése és szerkesztése,
  • prezentáció készítése,
  • és még hosszan lehetne folytatni a sort.

Az én szolgáltatásaimról itt olvashatsz.

Attól függően, hogy a virtuális asszisztensnek milyen képzettsége és tapasztalatai vannak, speciális feladatok elvégzésével is segíteni tudja ügyfelét. Így nem csak időt nyer a partnere, hanem olyan szolgáltatást kap, amelyet az adott szaktudás hiányában ő maga nem tudna elég magas színvonalon teljesíteni.

Speciális szolgáltatások

Ilyen egyéni szolgáltatást nyújthatnak például a grafikus asszisztensek, a pénzügyi asszisztensek, a közösségi média szakértők vagy a szövegírók.

Az én egyik speciális területem a szövegírás.

A tartalmakat a keresőoptimalizálás szempontjainak figyelembe vételével készítem el.

Amivel még megbízhatsz az alap virtuális asszisztensi feladatokon kívül, az a közösségi média tartalmak készítése. 

Online személyi asszisztens

A legtöbb távasszisztens egy kicsit “mindenes”. Mintha csak az irodában ülne, számos feladatot át tud venni az ügyfelétől. Éppen ezért sokan nem is virtuális asszisztens néven keresik őket, hanem így: online személyi asszisztens. 

Miért éri meg virtuális asszisztenssel együtt dolgozni?

Egy virtuális asszisztens gondoskodik a saját eszközeiről, és fizeti maga után a járulékokat, tanfolyamokat.

Vállalkozóként dolgozik, így partnerének ilyesmire nincs gondja, csak arra, hogy kiadja a feladatokat, amelyet az asszisztens egy megadott határidőre elvégez.

Emellett irodát sem kell számára fenntartani, mert ezt is ő oldja meg – általában otthonról dolgozik.

Csak a ténylegesen elvégzett munkáért kell fizetni, ami az is lehet, hogy csak heti pár órát tesz ki. Ezért ne rettentsen el senkit, ha elsőre soknak tűnik a projektár vagy óradíj egy alkalmazottéhoz képest. 

Valójában kevesebbe fog kerülni, mint egy alkalmazott. Mivel a vállalkozónak virtuális asszisztenssel az oldalán több ideje van a cégfejlesztésre, növekedhetnek a bevételei.

Virtuális asszisztens képzés 

Bár nem kötelező külön képesítést szerezni ebben a szakmában, de a virtuális asszisztens feladatok elvégzésében még profibb lehet az asszisztens, ha rendszeresen képzi magát. Én két kiváló tanulási lehetőséget ajánlok:

  • Az egyik a Honlapra Fel! virtuális asszisztens képzése, ami hatalmas tudásanyagot biztosít. Ha éppen nem rendelhető, akkor érdemes feliratkozni a várólistára, mert időnként újra szokott indulni.
  • A másik a Virtuális Irodaház workshopja. Szabó Ági tartja, aki már nagyon sok sikeres asszisztenst indított el az útján.

Sok segítséget adhat a Virtuális asszisztensek fóruma Facebook csoport is, ahol támogató közösség várja azokat, akik érdeklődnek a téma iránt, és azokat is, akik már elindultak a pályán.

A virtuális asszisztens munka összefoglalva

Egy online asszisztens feladatai tehát: az ügyfele tehermentesítése és abban való segítése, hogy hatékonyan tudja működtetni a cégét, valamint legyen ideje mindenre, ami fontos az életében.

Ha szeretnél bővebb információt kapni a lehetőségekről, jelentkezz hozzám konzultációra, ami díjmentes, hiszen mindkettőnk érdeke, hogy alaposan átbeszéljük a rám váró virtuális asszisztensi feladatokat. Jelentkezz itt!

 

 

 

Secured By miniOrange